مکان یابی فیل سرا

ساخت وبلاگ
دارین، روستایی است از توابع بخش روداب و در شهرستان سبزوار استان خراسان رضوی ایران. این روستا دارای ۴ حلقه چاه عمیق و یک حلقه قنات می‌باشد و کشاورزی در این روستا بسیار فعال است دامداری و قالیبافی از دیگر شغل‌های مردم است مردم روستای دارین بسیار مهمان نواز و مهربان هستند دارین دارای یکی از بهترین هیئت‌های مذهبی به نام هیئت قمر بنی هاشم است که در محرم مراسمات و آیین عزاداری آنها بسیار زیباست

نام قبلی این روستا در گذشته فیلسرا یا خانهٔ فیل بوده که بنا به افسانه هاو داستان‌های گوناگون به آن فیره‌سرا هم می‌گفتند. نام فعلی این روستا، دارین از کلمه دار به معنای مکان و سرا، و ین جمع (دو عدد) تشکیل شده که به معنای دو سرا، دو مکان، یا به نقلی دو بهشت است.

Don't Feel Blue, [27.02.18 11:51]
در کتاب تاریخ بیهق از دارین بعنوان یکی از دهات آباد سبزوار نامبرده شده‌است. طبق روایت‌های تاریخی (بیشتر افسانه ای) در دوران کیانی، پادشاهی که با لشگرش در حال سفر به ماورای خوراسان (خراسان بزرگ) بوده، تصمیم گرفته که فیل‌های لشکرش را در یکی از منطقه‌های نزدیک بگذارد و بقیه سفر را بدون فیل‌ها ادامه دهد؛ بعدها این منطقه به نام فیل سرا (فیلسرا) یا خانهٔ فیل‌ها مشهور شد.

در بخش غربی روستا بقایای یک دژ قدیمی بنام چهاربرجه (چاربرجه) در کنار ویرانه‌های محل قبلی روستا (همراه با خانه‌ها و مسجدقدیمی) که به چل دختر معروف است قرار گرفته‌است.

نام این منطقه بعنوان «محدوده باستانی چهاربرجهٔ دارین» در فهرست مکان‌های باستانی شهرستان سبزوار و لیست میراث فرهنگی استان ثبت شده‌است.

طی سالهای اخیر عدهٔ زیادی از سودجویان و جویندگان طلا این منطقه را مورد کند و کاو قرار دادند، اما اکثراً به نتیجه ای نرسیده و بعد از خرابی‌های بسیار و آسیب‌های فراوان به آثار تاریخی این روستا دست از جستوجوی خود برداشته و این منطقه را ترک می‌کردند. اما گاهی در بعضی موارد جویندگان موفق به کشف سفالینه‌ها و سکه‌های طلا و نقره و دیگر اشیا قیمتی می‌شدند که البته این اتفاق در موارد بسیار نادری افتاده‌است.

Don't Feel Blue, [27.02.18 11:51]
این روستا داری یک باب یخدان (یخچال تاریخی) می‌باشد که بعد از گذشت چند سال هنوز تقریباً سالم مانده‌است. در کنار یخدان قدیمی، در این روستا دو آب انبار قدیمی و دو آسیاب آبی قرار دارد که به نسبت معماری اصیل خود قابل توجه هستند. منبع اصلی این دو آب انبار از قنات باستانی این روستاست که از کومش سرچشمه می‌گیرد. بر خلاف آب انبارهای روستای دارین، از آسیاب‌های آبی این روستا چیز زیادی جز خرابه‌های سنگی باقی نمانده‌است و هر دو آسیاب امروز از کار افتاده‌اند.

بر دور محل فعلی روستا (با قدمت بیش از ۳۰۰ سال) دیوار بزرگی به ارتفاع ۳ متر و قُطر یک متر کشیده شده‌است که در گذشته شامل دو دروازه و دوازده برج نگهبانی بوده‌است که توسط یک خندق (به ارتفاع ۲ متر و پهنای ۲متر) احاطه شده‌است که متأسفانه امروز جز خرابه‌های بخشی از دیوار و شش عدد برج ویران چیزی از قلعهٔ قدیمی باقی نمانده‌است.

این قلعهٔ مستحکم دارین را تنها مکان امن و ایمن منطقه از دست راهزنان و دزدان قرار داده بود. بطوری که غارتگران هرگز به سمت این روستا نزدیک نمی‌شدند چون قبل از این که حتی به نزدیک روستا برسند، مردم از حضور آنها مطلع شده و خود را برای مقابله آماده می‌کردند؛ دلیل این هوشیاری مردم و نگهبانان روستا، مکانی است به نام قلعه بان خانه یا به گویش محلی قِلِوِر خَنَه، که در بلندترین نقطه کوه مشرف به روستا یعنی چنگ کلاغ (نام محلی که به دلیل شباهت این کوه به چنگ کلاغ بر آن نهاده شده‌است) قرار داشته و به نگهبانان این فرصت را می‌داده که قبل از نزدیک شدن راهزنان به روستا از حضور آنان مطلع شوند و به نگهبانان داخل روستا با آتش اطلاع دهند.

Don't Feel Blue, [27.02.18 11:51]
این روستا داری چهار حلقه چاه عمیق و چند صد هکتار زمین تحت کشت می‌باشد. عمده محصولات زراعی این روستا را گندم، جو و فلفل تشکیل می‌دهد. در باغات دارین می‌توان انواع میوه جات گرمسیری مثل انار، انگور، آلو، گرجه سبز، پسته و… را مشاهده کرد.

Don't Feel Blue, [27.02.18 11:52]
گونه‌های گیاهی مناسب و مستعد رویش درمناطق مورد توجه بخش اکوتوریسم می‌تواند در کاهش دمای محیط، تنظیم رطوبت هوا، هدایت بادهای مطبوع محلی و همچنین به عنوان بادشکن و صافی عمل کند. پوشش گیاهی علاوه بر تولید اکسیژن مورد نیاز موجب زیبایی محیط زیست گردشگران می‌شود، شناخت گونه‌های گیاهی و معرفی خواص دارویی، خوراکی و صنعتی آنها منجر به توسعه اکوتوریسم علمی و پژوهشی در این مناطق خواهد شد. در سطح دارین گونه‌های مختلفی از گیاهان اعم از بوته ای، درختچه ای و درختی مشاهده می‌شود.

Don't Feel Blue, [27.02.18 11:52]
این روستا در دهستان فروغن قرار داشته و بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۷۰۰ نفر (۳۰۰ خانوار) بوده‌است.

+ نوشته شده توسط فيل سرائي در پنجشنبه هجدهم آبان ۱۳۹۶ و ساعت 12:21 |
accounting...
ما را در سایت accounting دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : filsaraeio بازدید : 5 تاريخ : دوشنبه 2 بهمن 1396 ساعت: 5:33